12J. Acció vols de la vergonya + Roda de premsa

Posted · Add Comment

En el marc de la setmana contra els CIEs, les fronteres, batudes i els vols de la vergonya, des de la Campanya pel Tancament dels CIEs de Barcelona hem ocupat una oficina de viatges Ecuador que forma part del Grup Globalia, situada al Carrer Balmes número 10 de Barcelona.

Aquesta acció vol assenyalar la complicitat existent entre la companyia Air Europa, part del grup Globalia, i l’Estat Espanyol en les deportacions de persones sense papers. Aquesta empresa es lucra a través de la pràctica sistemàtica de deportacions forçades denunciades per vulnerar els drets humans. Cal recordar, que Air Europa ha signat un conveni amb l’Estat Espanyol, per valor de 24.000€ en període 2013-2015.

Aprofitant l’acció d’avui, s’ha tret a la llum un vídeo que recull el testimoni d’una persona guineana que va patir dos intents de deportació. En el vídeo, explica com el van enganyar, lligar, agredir i amenaçar per tal d’expulsar-lo. Part d’aquestes accions estan avalades per un Protocol d’actuació en la repatriació de la Policia Nacional que regula i legalitza la tortura en les deportacions.

Les accions segueixen el dissabte dia 14 de Juny a les 10h al MACBA i a les 18h al Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca.

Link al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=3ZxD1Sgosrc