Festival d’Art per la Dignitat a les naus del Poblenou del carrer Puigcerdà 127

Posted · Add Comment

A partir d’avui divendres 19 de Juliol i fins diumenge 21 se celebrarà un Festival d’Art per la Dignitat a les naus del Poblenou del carrer Puigcerdà 127,  amb l’objectiu de reclamar alternatives al desallotjament d’aquest espai, previst per finals de mes.

Web: http://www.elpoblenou.cat/index.php/apropem-nos/xarxa-de-suport-als-assentaments
TWITTER: @ASolidriaP9
Hashtag: #son300

Nota de Premsa, 12 de juliol de 2013

Els i les habitants de la nau del carrer Puigcerdà desconfien de les “promeses” de l’Ajuntament de Barcelona i demanen una nova reunió per concretar-les

Els i les habitants del conjunt de naus del carrer Puigcerdà 127, juntament amb els veïns i veïnes i organitzacions solidàries, reunits en assemblea el dimecres 10 de juliol, l’endemà de la reunió amb l’alcalde Xavier Trias, han expressat conjuntament que, ateses les anteriors experiències, manifesten els seus dubtes pel que fa a les propostes formulades per l’Ajuntament de Barcelona per les raons següents:

1-        Hi ha una manca total de concreció de les propostes, especialment pel que fa a les característiques de l’habitatge i a la forma de guanyar-se la vida les més de 300 persones que viuen o treballen en aquest assentament després de que s’executi el desallotjament, previst entre els dies 24 i 31 de juliol.

2-        El Consistori no ha concretat les característiques ni el nombre d’allotjaments que posarà a disposició, tenint en compte el cens realitzat per les organitzacions que donem suport a aquestes persones (i que ja representa un cens de més de 270 persones), ni tampoc les possibilitats reals d’inserció laboral, quantes persones s’hi podran acollir ni la forma  com es concretaran.

3-        Les “promeses” de l’Ajuntament de sortida d’habitatge i treball per a tothom abans de l’execució del desallotjament contrasta amb les propostes reals formulades durant el darrer any que funciona el Pla d’Assentaments, durant el qual només els han ofert cinc pisos i cinc llocs de treball.

4-        Es considera que el Consistori entra en contradicció quan assegura un tractament d’igualtat per a totes les persones que viuen o treballen a la nau, independentment de si tenen papers o no, i després planteja que els instruments d’inserció laboral són només per a les persones amb la seva situació administrativa regularitzada.

5-        Finalment, es considera que l’Ajuntament de Barcelona només intenta donar una imatge “amable” de cara a la opinió pública davant de la cruesa que representa el desallotjament, i es tem la possibilitat que les “solucions” que plantegen els seus responsables polítics siguin només temporals i que al mes següent es trobin de nou al carrer. Es reivindica clarament que l’habitatge sigui estable i durador, així com les alternatives laborals.

Davant d’aquestes consideracions, l’assemblea de la nau decideix:

ü Demanar una nova reunió urgent amb l’Ajuntament de Barcelona, que ja s’ha fixat pel proper dilluns 15 de juliol, on es concretin els punts esmentats anteriorment.

ü Demanar una reunió amb la Subdelegació del Govern per demanar permisos temporals de treball i residència per a les persones que viuen o treballen a la nau i no papers, coincidint amb la voluntat expressada pel propi Ajuntament. Aquesta reunió s’ha confirmat pel dimarts 16 de juliol.

ü Demanar reunió amb la Generalitat per tractar l’execució del desallotjament i altres aspectes de la seva competència.

ü Es conformarà una comissió de nacionalitats, ja en curs, que representarà a la nau i sense el vist-i-plau de la qual no s’assolirà cap acord o preacord.

http://www.elpoblenou.cat/index.php/apropem-nos/xarxa-de-suport-als-assentaments